Alger & Sjögräs

Hetast just nu

Filter
  • Wakame, torkat sjögräs 20g
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Algsallad 20g
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Hijiki (Japansk brunalg) 57g
  • Gim Jaban Sjögräs 50g
  • Sjögrässnacks Kimchi 2.7g 1st
    YITH Badge
  • BBQ-kryddade Sjögräsflingor 50g
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 170g
  • Wakame, torkat sjögräs 150g
  • Yaki sushi nori 10 ark 25g
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Storpack Torkat Sjögräs (Wakame) 100g
  • Wakame, torkat sjögräs 100g

Sjögräs och alger är en mångsidig och näringsrik ingrediens som har en lång historia av användning i matlagning över hela världen. Med varianter som nori, kombu, wakame, hijiki, umibudo och aonori, erbjuder dessa ingredienser en rikedom av smaker, texturer och näringsämnen som har gjort dem omtyckta inte bara i asiatisk matlagning utan också i många andra kök runt om i världen. Hos Drakfrukt.se kan du köpa massor olika typer av sjögrös frän Japan, Kina och Sydkorea som kommer att ge dig de autentiska smakerna i din matlagning.

Nori är en av de mest kända och använda typerna av sjögräs. Det är främst känt för att användas som ett förpackningsmaterial för sushi, men det används också i många andra rätter och till och med som en snacks. Nori är rik på mineraler och vitaminer och ger en unik umami-smak till rätterna. I Sydkorea använder man ofta smaksatt och rostat sjögräs för att äta med, nästan som ett bestick. De är jättegoda att plocka upp riset med för att få en mer umamirik tugga.

Kombu, eller torkad kelp, är ett annat populärt sjögräs som används i japansk matlagning, särskilt för att göra dashi, en viktig bas för många japanska soppor och grytor. Kombu ger en djup och rik smak till maten och är också känt för sina hälsofördelar, inklusive dess höga innehåll av jod och andra mineraler.

Wakame är ett annat vanligt förekommande sjögräs i japansk matlagning och är särskilt populärt i misosoppa och sallader. Wakame är rikt på näringsämnen som kalcium, järn och magnesium och ger en lätt och frisk smak till rätterna.

Hijiki är ett robust och näringsrikt sjögräs som används främst i japansk och kinesisk matlagning. Det är känt för sin unika smak och konsistens och används ofta i sallader, grytor och stuvningar.

Aonori är en grön alg som används som en krydda och tillbehör i japansk matlagning. Den torkas och mals till ett fint pulver som strös över rätter som okonomiyaki och takoyaki för att ge en extra smakboost. Oftast finns även aonori i furikake.

Dessa olika typer av sjögräs och alger har en lång historia av användning i asiatisk matlagning och har också spridit sig till andra delar av världen på grund av deras unika smaker och näringsvärde. I Japan har sjögräs och alger varit en integrerad del av matkulturen i århundraden och används i allt från sushi till soppor och sallader. I Kina har alger som kombu och hijiki varit en viktig del av matkulturen i tusentals år och används i traditionella kinesiska rätter som hot pot och moo shu-grönsaker. I Sydkorea används sjögräs och alger i en mängd olika rätter, inklusive kimchi, bibimbap och kimbap, och är en viktig del av det koreanska köket.

Utöver deras användning i traditionell asiatisk matlagning finns det också många moderna recept som använder sjögräs och alger på nya och spännande sätt. Från sjögrässallader till algsnacks och till och med algpasta, finns det många kreativa sätt att inkludera dessa näringsrika ingredienser i din kost.