south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Gochugaru Risberg 1kg
    YITH Badge
  • Sjögrässnacks med Olivolja 3-pack
    2 för 89:-
  • Gochugaru Koreanska Chiliflingor 500g
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Sweet Sauce
    YITH Badge
  • Rice Cakes 500g
  • Doenjang Soybean Paste 500g
    Bästa
    val
  • Carbo Buldak Sauce Samyang 200g
    YITH Badge
  • Samyang Vegetasty Noodle Soup
    YITH Badge
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Creamy Carbonara Youmi Snabbnudlar
  • Algsallad 20g
  • Ricecake Cup (Spicy)
    YITH Badge
  • Rabokki Cup (Kimchi)
  • Nudlar med äkta Kimchi, kopp
  • Chopsticks Rostfritt Sakuramotiv 5st
  • Kimchisås Yummyto 200ml
  • Japanska Lyxiga Udon 270g
  • Soybean Paste Doenjang (Sempio) 460g
  • Nudelskål Spicy Shrimp
    YITH Badge
  • Kirimochi (Rice cake) 400g
  • Dumplings Dippsås 200ml
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Sötsur Sås 300ml
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce (Spicy)
    YITH Badge
  • Hon Tsuyu (Soja med Dashi) 300ml
  • Hot & Spicy Mandlar NutsHolic
    YITH Badge
  • Pepero Choklad & Mandel
    Mixa 2 få 10%
  • Luncheon Meat Kallskuret fläsk 340g
  • Glutenfri Soja 500ml
  • Bibigo Sjögräschips (Wasabi) 5g
  • Jin Ramen (Veggie)
  • Rostade Svarta Sesamfrön 55g
  • Ätpinnar Stainless Steel Svarta 5-Par
  • Samyang Hot Pepper Stir-Fried Ramen
    YITH Badge
    5 för 99:-
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Rice Cakes Crystal 450g
  • Inlagd Ingefära Premium 180g
  • Say Cheeze Youmi Snabbnudlar
  • Koreanska Sötpotatisnudlar 500g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.