south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Tunna koreanska vetenudlar 453g
  • Kimchi Udon 3-pack 639g
  • Instant Tteokbokki 88′ Seoul 170g
  • Jordgubbsmandlar Nutsholic
  • Hi-Chew Grönt Äpple
    Mixa 2 för 50:-
  • Honung & Smör Mandlar NutsHolic
    2 för 50:-
  • Koreansk pumpagröt Hobak-juk
  • Somennudlar Koreanska 500g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Sesamolja Koreansk 55ml
  • Gochugaru Koreanska Chiliflingor 500g
    YITH Badge
  • Koreanska Udonnudlar, färska 200g
  • Pepero Crunchy Crunky-choklad
    Mixa 2 få 10%
  • Sjögrässnacks med Olivolja 3-pack
    2 för 89:-
  • Luncheon Meat Kallskuret fläsk 340g
  • Samyang Vegetasty Noodle Soup
    YITH Badge
  • Samyang Carbo Nudelkopp
    YITH Badge
  • Frityrsmet Koreansk 500g
  • Kimchi Spicy 80g
    YITH Badge
  • Rice Cakes 500g
  • Rice Cakes Crystal 450g
  • Sevenco Panko Ströbröd 200g
  • Brun Risvinäger 500ml
  • Röd Ginsengdryck 120ml
  • Yondu, Grönsaksfond med Soja 275ml
  • BBQ-kryddade Sjögräsflingor 50g
  • Jin Ramen (Veggie)
  • Shin Ramyun Red Super Spicy
    YITH Badge
    5 för 90:-
  • Hot & Spicy Mandlar NutsHolic
    YITH Badge
  • Bulgogi, marinad och sås 225g
  • Glutenfri Sydkoreansk Woksås 250ml
  • Tamari Sojasås (Glutenfri) 150ml
  • Ångkokare Bambu utan lock 20cm
  • Räkchips Tempurasmak 75g
    Bästa
    val
  • Bibigo Sjögräschips (Wasabi) 5g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.