south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Ångkokare Bambu utan lock 20cm
  • Räkchips Tempurasmak 75g
    Bästa
    val
  • Bibigo Sjögräschips (Wasabi) 5g
  • Doenjang Soybean Paste 500g
    Bästa
    val
  • Ricecake Snacks (Pizza)
  • Ricecake Snacks (Cheese)
  • Ricecake Snacks (Hot & Spicy)
    YITH Badge
  • Ricecake Snacks (Sweet & Spicy)
    YITH Badge
  • Rabokki Cup (Kimchi)
  • Ricecake Cup (Spicy)
    YITH Badge
  • Ricecake Cup (Garlic)
  • Ricecake Cup (Kimchi)
  • Ricecake Cup (Jjajang)
  • Ricecake Cup (Sweet & Spicy)
    YITH Badge
  • Ajumma Republic Japchae Sauce 300g
  • Gochujang Chilisås 240g
    YITH Badge
  • Ssamjang Grillsås 235g
  • Gochugaru Risberg 1kg
    YITH Badge
  • Rostade Sesamfrön 120g
  • Chilirostade Sesamfrön 120g
  • Sjögräsnudlar 330g
  • Shiratakinudlar 200g
  • Gochugaru 50g
    YITH Badge
  • Tofu Stor Burk 1 Kilo
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Kimchi 215g
  • Gochujang Risberg 200g
    YITH Badge
  • Algsallad 20g
  • Gim Jaban Sjögräs 50g
  • Shin Ramen Red Super Spicy Kopp
    12 för 249:-
    YITH Badge
  • Spicy Chicken Big Bowl
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce (Spicy)
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Sweet Sauce
    YITH Badge
  • Ätpinnar Stainless Steel Svarta 5-Par
  • Rice Cake Sticks Topokki 600g
    Bästa
    val
    2 för 139:-

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.