south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Udon Nudelkopp Skaldjur 173g
  • Yaki sushi nori 10 ark 25g
  • Udon Nudelkopp Spicy 173g
    YITH Badge
  • Udon Nudelkopp Svamp & Tofu 173g
  • Bordssoja Sempio 150ml
  • Buldak Hot Chicken Ramen, Samyang
    YITH Badge
    5 för 99:-
  • Kimchi Ramen Nudelkopp
    12 för 249:-
    YITH Badge
  • Samyang Hot Chicken Jjajang
    YITH Badge
  • Hot Chicken Ramen Stew, Samyang
    YITH Badge
  • Champong, bläckfisk
    5 för 90:-
  • Oolongmen kyckling
    12 för 249:-
  • Hot Chicken Ramen Light, Samyang
  • Samyang Buldak Kimchi
    YITH Badge
  • Oolongmen biff
    12 för 249:-
  • Samyang Rosé (Först i Europa)
    YITH Badge
  • Toppogi Koreanska Rice Cakes 150g
  • Samyang Carbo Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Neoguri spicy seafood nudelkopp
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Hakata Ramen 2 Portioner
  • Rice Cakes Sliced Tteokbokki 600g
  • Shrimp cracker Hot 75g
    YITH Badge
  • Mat Kimchi Sydkoreansk 160g
  • Chunjang Black Bean Paste 500g
  • Gochujang CJW 200g
    YITH Badge
  • Honey Twist Snack
  • Wakame, torkat sjögräs 50g
    Bästa
    val
  • Volcano Chicken Ramen Paldo snabbnudlar
    YITH Badge
  • Zzaldduk Hot Chicken Flavor Snack Samyang
    YITH Badge
  • Bulgogi, Koreansk BBQ-sås (Fire Meat) 500g
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce 120g
    YITH Badge
    Bästa
    val
  • Kalgugsu Chicken
  • Hot Chicken Buldak Stew Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Samyang Carbo Nudelkopp
    YITH Badge
  • Het nudelkopp med räkor
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Nagahama Yatai Ramen 2 Portioner
  • Ottogi Jjajang Stir-Fry Snabbnudlar
  • Hwa Ramen
    YITH Badge

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.