south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Breda Sötpotatisnudlar 400g
  • Wasabimandlar NutsHolic
    YITH Badge
    2 för 50:-
  • Tteokbokki Snacks Calbee
    YITH Badge
  • Koreansk BBQ Bulgogi, Sås och Marinad 300g
    YITH Badge
  • Gochujang koreansk chilipasta 1kg
    YITH Badge
  • Gochugaru finmalen, Koreanskt chilipulver 1kg
    YITH Badge
  • Jin Ramen Bowl (Mild)
  • Spicy Seafood Ramyun Paldo
    YITH Badge
  • Koreansk Kryddad Sojabönspasta Ssamjang 500g
  • Koreansk Sojabönspasta Doenjang 1kg
  • Jjajang Black Bean Paste 500g
  • Lyxiga koreanska sötpotatisnudlar, dangmyeon 1kg
  • Bulgogi Udon Noodle Bowl
  • Instant Tteokbokki Hot Chicken 183g
    YITH Badge
  • Chupa Chups Mango Soda
  • Jin Ramen Bowl (Stark)
    YITH Badge
  • Gochujang Spicy Misosås 215g
    YITH Badge
  • Tempura Udon Noodle Bowl
  • Hi-Chew Banan
    Mixa 2 för 50:-
  • Koreanska Bläckfisksnack Cuttlefish Nongshim 55g
  • Jjajang Nudlar med svart bönsås
  • Kimchi Janchi Guksu Nudelsoppa Somen
  • Gochujang i tub 3-pack
    YITH Badge
  • Teriyaki Udon Noodle Bowl
  • Rice Cake Kaka Original 12 bitar 258g
  • Mild Ssamjang Smaksatt Sojabönspasta 1kg
  • Champong Nudelsoppa Spicy Skaldjur
    YITH Badge
  • Udon Nudelkopp Svamp & Tofu 173g
  • Yuja-cha koreanskt te Ingefära 480g
  • Yuja-cha koreanskt te Citron 480g
  • Udon med skaldjursbuljong 3-pack 636g
  • Yondu Vegansk Kycklingbuljong koncentrat 275ml
    Ny

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.