Thailand

Thailand

Hetast just nu

Filter
  • Kyckling Nudelkopp Yum Yum
  • Curry Yum Yum
  • JokCup Mama Risgröt Kyckling
  • Biff Nudelkopp Yum Yum
  • Shoyu Kyckling Nudelkopp Yum Yum
  • Grillad Kyckling Yum Yum
    YITH Badge
  • Spicy Skaldjur Yum Yum
    YITH Badge
  • JokCup Mama Risgröt Fläsk
  • Pad Thai Snabbnudlar Mama
    5 för 59:-
  • Tom Yum Pork Mama
  • Biff Yum Yum
  • Grönsaker Yum Yum
  • Shoyu Kyckling Yum Yum
  • Skaldjur Nudelkopp Yum Yum
  • Anka Nudelkopp Yum Yum
  • Räkor Nudelkopp Yum Yum
  • Sriracha Flying Goose 730ml
    YITH Badge
  • Sriracha Citrongräs Flying Goose 455ml
    YITH Badge
    Mixa 2 för 139:-
  • Sriracha Ingefära Flying Goose 455ml
    YITH Badge
    Mixa 2 för 139:-
  • Sojasås med Chili & Vitlök Healthy Boy 700ml
    YITH Badge
    Bästa
    val
  • Anka Yum Yum
  • Srirachamajonnäs Flying Goose 455ml
    YITH Badge
    Mixa 2 för 139:-
  • Litchi Juice 290ml
  • Instant Fried Rice, Vegetarisk
  • Taro Fish Snack (BBQ)
  • Lobo Yum Yentafo 60g
  • Lobo Marinad Satay grillspett 35g
  • Lobo Spicy Kyckling & Ris 50g
    YITH Badge
  • Lobo Curry Stir-fry 50g
  • Lobo Thailändsk wok currypasta 60g
  • Lobo Hung lay Currypasta 60g
  • Pad Thai Kryddpasta 280g
  • Nam Ya Currypasta 400g
  • Riskex Spicy Sjögräs Bin Bin
    YITH Badge

Köp ingredienser till din favoriträtt från Thailand! På Drakfrukt kan du hitta allt du behöver för att laga de klassiska underbara rätterna hemma själv. Här hittar du alla våra produkter och ingredienser från Thailand. Oavsett om du ska laga hemmagjord curry eller en enkel pad thai hemma så har vi ingredienser – så hitta ditt thailändska recept som du älskar mest och börja bli en mästare i det thailändska köket!

Thailands kulinariska tradition präglas av en rik och mångsidig historia som sträcker sig över århundraden. Påverkad av olika kulturer, inklusive kinesiska, indiska och malaysiska, har thailändsk matlagning utvecklats till en unik blandning av smaker, tekniker och ingredienser. Med anor från forntiden formades det thailändska köket av handelsrutter, kungliga inflytanden och lokala jordbrukspraktiker, vilket resulterade i ett livligt och dynamiskt kulinariskt landskap.

Det som skiljer det thailändska köket från andra är dess harmoniska balans av smaker, kännetecknat av den perfekta blandningen av sött, surt, salt och kryddigt. Thailändska kockar kombinerar skickligt färska örter, aromatiska kryddor och umamirika ingredienser för att skapa rätter som kittlar smaklökarna och väcker sinnena. Oavsett om det är den flammande hettan från chilipeppar, den syrliga smaken från limejuice eller den doftande aromen av citrongräs spelar varje komponent en avgörande roll för att skapa den karakteristiska smakprofilen i det thailändska köket.

Bland det överflöd av traditionella thailändska rätter är några ikoniska favoriter Pad Thai, en wokad nudelrätt med en perfekt balans mellan sötma och sälta; Tom Yum Goong, en kryddig och sur soppa gjord med räkor, citrongräs och chilipeppar; och Grön Curry, en krämig och aromatisk curry infuserad med gröna chilifrukter, kokosmjölk och thailändsk basilika. Dessa rätter exemplifierar mångfalden och komplexiteten i det thailändska köket och ger en glimt av landets kulinariska arv och regionala specialiteter.

I hjärtat av det thailändska köket finns ett antal viktiga ingredienser som ger unika smaker och texturer till rätterna. Vanliga ingredienser inkluderar aromatiska örter som koriander, thailändsk basilika och kaffirlimeblad; kryddor som galangal, gurkmeja och korianderfrön; och salta kryddor som fisksås, räkpasta och sojasås. Kokosmjölk och palmsocker ger en touch av sötma för att balansera de kryddiga smakerna. Tillsammans utgör dessa ingredienser grundstenarna i det thailändska köket och skapar en matupplevelse som är både djärv och nyanserad.