Kung Pao Haidilao Kung pao chicken eller gong bao ji ding, är en klassiker som länge varit känt världen runt. Tillsätt kyckling, gyllenbruna jordnötter och rödblommiga chilis, tillsammans med den här fantastiska färdiga såsen, så kommer du själv kunna laga denna klassiker och få en autentisk smak på nolltid. Fermenterade bönor Sichuanmatens själ Många av de komplexa och djupa smakerna som präglar det sichuanska köket kommer bland annat från fermenterade svarta bönor, douchi, och bönpastan doubanjiang, den sistnämnda så pass väsentlig att den har kallats Sichuanmatens själ! Båda frambringar en komplex smak samt förstärker smakerna du redan använder. Tillsammans med sichuanpepparkorn, är dessa ett måste när det kommer till sichuansk mat. Mapo Tofu Baijia En annan klassiker från det sichuanska köket är rätten Mapo Tofu. Silkeslen tofu som serveras tillsammans med en köttbaserad (eller vegetarisk) gryta som skryter med sin hetta och djupa smak. En fantastisk måltid som du simpelt kan tillaga hemma och som verkligen bidragit till att sätta den sichuanska matkulturen på kartan. Stark sichuansk woksås Haidilao Är det hettan du främst törstar efter så kan du ta dina woker till nästa nivå (smak– och starkmässigt!) med denna underbara stir fry-sås. En avdomnande hetta och flera komplexa smaker som är karaktäristiska för det sichuanska köket. Inlagda grönsaker! Perfekt kontrast till hettan För att balansera hettan och den oljiga maten serveras oftast picklade grönsaker. De bjuder på en otrolig kombination of syrlighet och doftande smaker som tillsammans med krispigheten blir en fantastisk kontrast till många av de klassiska rätterna. Plus, det ser alltid så fint ut på bordet att servera upp sidorätter!
|
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Ladda ner fil: https://www.drakfrukt.se/wp-content/uploads/2021/09/v36_social.mp4?_=1