Japan

Japan

Det japanska köket är främst känt för sushi, sina friterade rätter såsom tempura, samt flera olika ris– och grillrätter som yakiniku, yakitori, onigiri och kabayaki. Även misosoppan är en förekommande rätt som serveras tillsammans med många måltider i Japan och gjort sig känd i väst tack vare att den erbjuds som förrätt i många sushihak. Dessutom serveras många japanska måltider med flera sidorätter som består av picklade grönsaker, fisk– och skaldjur samt grönsaker tillagade i buljong.

Vid sidan av ris, är även flera sorters nudlar förekommande i Japan. En av de mest kända är nudelsoppan ramen, som serveras i en smakrik buljong och toppas med goda ingredienser och garneringar. Soba, somen och udon är andra nudlar som tillagas på olika sätt. Regionala och säsongsbundna variationer utgör det japanska köket och skapar ett brett spektrum av smaker och rätter i Japan.

Här hittar du allt från basvaror för att kunna laga japanska favoriter från grunden, eller snabblagade versioner av alla klassiker som bjuder på autentisk smak såsom misosoppa, yakisoba, okonomiyaki, japansk curry, samt ramen och udon. Du hittar även ett stort sortiment av unika snacks från Japan, allt från chips till godis och de populära kexpinnarna Pocky. Hitta din nya favorit eller laga den där rätten du inte kan glömma bort från din förra vistelse i Japan.

Filter