Trä

Hetast just nu

Filter
  • Ätpinnar Japansk Stil 5 par
    Bästa
    val
  • Svarta Chopsticks Körsbärsblom 5 par
  • Långa ätpinnar, Bambu 10-par
  • Chopsticks med Instruktioner 100st
  • Ätpinnar i Mörkt Trä 5 par
  • Ätpinnar Wooden Twist 5 par
    Bästa
    val
  • Runda ätpinnar i mörkt trä 10 par
  • Ätpinnar Drakar 5 par
  • Ätpinnar med Japanska Vågor i svart & rött 5 par
    Bästa
    val
  • Ätpinnar japansk stil Färgglada ränder 5 par
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    27
    Save 30 kr
    30kr
    27%
    30
    kr
  • Ätpinnar med Lucky Cats 5 par
  • Röda Japanska Ätpinnar 5 par
  • Ett Par Ätpinnar Maneki Neko
  • Ätpinnar i Ljust Trä 5 par
  • Ätpinnar Rustikt Trä 5 par
  • Ätpinnar japansk stil Svarta & Vita 5 par
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    27
    Save 30 kr
    30kr
    27%
    30
    kr
  • Ätpinnar med Kawaii-Figurer 5 par
  • Ätpinnar med Koifiskar 5 par
  • Ätpinnar i trä Blommor 5 par
  • Ätpinnar röda & lila mönster 5 par
  • Ätpinnar Lucky Cat 5 par
  • Ätpinnar i trä Katter 5 par
  • Ätpinnar i Färgglad Motivyta 5 par
  • Ätpinnar japansk stil Twisted 5 par
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    27
    Save 30 kr
    30kr
    27%
    30
    kr
  • Ätpinnar i mörkt trä med blått motiv 5 par
  • Ätpinnar med Snygga Svarta Ränder 5 par
  • Kolsvarta chopsticks Kotobuki 5 par
  • Ätpinnar i Svart Trä 5 par
  • Ätpinnar matlagning 45cm Ett par
  • Ätpinnar med kända Japanska Träsnitt 5 par
  • Ätpinnar Sakura Körsbärsblommor (Presentask) 5 par
  • Ätpinnar med Japanskt Konstmotiv 5 par
  • Mörka ätpinnar med Eleganta Blommor (Presentask) 5 par
  • Ätpinnar i Trä Med Svartvitt Motiv 5 par
  • Ätpinnar Flora Japonica (Presentask) 5 par
  • Ätpinnar Pioner (Presentask) 5 par

Här kan du köpa asiatiska ätpinnar, även kända som chopsticks! Från klassiska varianter som är perfekta för dig som börjat äta asiatisk mat och vill lära dig hur man använder ätpinnar, till mer eleganta bestick!

Ätpinnar, de ikoniska redskapen inom östasiatisk matlagning, har en rik historia och kulturell betydelse som sträcker sig långt bortom deras enkla form. Dessa smala, förlängda pinnar är traditionellt tillverkade av trä, bambu eller rostfritt stål och fungerar som mångsidiga bestick för att gripa och hantera mat med precision och finess. Även om chopsticks kan variera i design och material över olika kulturer, förblir deras grundläggande syfte detsamma: att föra mat från tallrik till mun med grace och effektivitet.

Historien om chopsticks sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, med ursprung som tros härstamma från forntida Kina. Tidiga chopsticks användes troligen för matlagning snarare än för måltider, eftersom bevis tyder på att de ursprungligen tillverkades av kvistar eller pinnar för att röra om mat över öppen eld. Med tiden utvecklades chopsticks till oumbärliga bestick och speglade den kulturella förskjutningen mot gemensamt ätande och vikten av harmoni i kinesiskt samhälle.

Kinesiska chopsticks, ofta längre och tjockare än sina japanska och koreanska motsvarigheter, skryter med en historisk bakgrund djupt rotad i tradition och symbolism. Historiskt sett tillverkades chopsticks i Kina av olika material, inklusive bambu, trä och ädla metaller, med designer som varierade från enkla till utsmyckade. Användningen av chopsticks blev utbredd under Handynastin, påverkad av konfucianska läror som betonar måttlighet och etikett i matsalspraxis. Idag förblir kinesiska chopsticks en integrerad del av den kinesiska matkulturen och symboliserar välstånd, livslängd och familjens enhet.

I Japan har chopsticks, kända som “hashi”, en speciell plats både i bordsetikett och hantverk. Japanska chopsticks är vanligtvis kortare och avsmalnande till en finare spets, vilket återspeglar precisionen och uppmärksamheten på detaljer som är karakteristisk för japansk kultur. Historiskt sett tillverkades chopsticks i Japan av bambu eller trä, med lackvaror och dekorativa utsmyckningar som lades till för estetiskt tilltalande. Japanska chopsticks hyllas för sin elegans och enkelhet och förkroppsligar principerna om medvetenhet och uppskattning för den kulinariska upplevelsen.