south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Samyang Cream Carbonara (Först i Sverige)
    Ny
  • Ricecake kopp Tteokbokki Sweet & Spicy Bibigo 125g
    Ny
  • Ricecake kopp Tteokbokki Hot & Spicy Bibigo 125g
    Ny
  • Instant Rice Cakes Sweet & Spicy Tteokbokki Bibigo 2-pack 360g
    Ny
  • Instant Rice Cakes Hot & Spicy Tteokbokki Bibigo 2-pack 360g
    Ny
  • Koreanskt rundkornigt ris Mepssal 5kg
  • Sjögrässnacks Wasabi 2.7g 1st
  • Rice Cake Sticks tteokbokki 500g
  • Flying Goose Gochujang 455ml
    YITH Badge
    Mixa 2 för 139:-
  • Tteokbokki Jjajang Kopp Youmi 138g
  • Wakame, torkat sjögräs 150g
  • Ricecake Cup (Tomat) Yopokki
  • Glutenfri Sojasås Sempio Premium 250ml
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    21
    Save 13 kr
    13kr
    21%
    13
    kr
  • Smaksatt Soja bryggd med extra umami från grönsaker Sempio 500ml
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    15
    Save 12 kr
    12kr
    15%
    12
    kr
  • Bordssoja Sempio 150ml
  • Soja Jin S Sempio 500ml
  • Yondu, Grönsaksfond med Soja 830ml
  • Korean Street Namsam BBQ-sås 260ml
  • Korean Street Jongno Japchaesås 260ml
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    10
    Save 8 kr
    8kr
    10%
    8
    kr
  • Sjögrässnacks Kimchi 2.7g 1st
    YITH Badge
  • Yangban Kimchi 160g
  • Yaki sushi nori 10 ark 25g
  • Udon Nudelkopp Skaldjur 173g
  • Udon Nudelkopp Spicy 173g
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    18
    Save 7 kr
    7kr
    18%
    7
    kr
    YITH Badge
  • Udon Nudelkopp Svamp & Tofu 173g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.