south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
Sortera efter senast
  • Shin Ramyun Toomba (Krämig & Het)
    5 för 90:-
    YITH Badge
  • Shin Ramyun Tom Yum
    5 för 100:-
    YITH Badge
  • Koreansk Sesamdressing 250ml
  • Kimchi-krydda 60g
  • Majonnäs till sushi Kimchi 520ml
  • Samyang Tangle Kimchi Rosé
    5 för 150:-
  • Samyang Tangle Bulgogi Alfredo
    5 för 150:-
  • Tempuramix koreansk Ottogi 500g
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    56
    Save 31 kr
    31kr
    56%
    31
    kr
  • Koreansk Sesamolja Ottogi 350ml
  • Kalbi koreansk färdig sås 100g
  • Milkis Original 250ml
  • Milkis Banan 250ml
  • Milkis Melon 250ml
  • Milkis Jordgubbe 250ml
  • Samyang Chips Buldak Cheese
    YITH Badge
  • Yuja-cha koreanskt te Aloe Vera 480g
    Mixa 2 för 170:-
  • Gompaghetti biffbuljong Paldo
  • Kimchi Nudelsoppa Acecook
    YITH Badge
  • Lotte Choco Pie 12-pack 336g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden påverkat av sociala och politiska förändringar, och kan spåras ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbruket, de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta). Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härligt värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du dels kan hitta nya favoriter och dels laga de rätterna du redan älskar.

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden påverkat av sociala och politiska förändringar, och kan spåras ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbruket, de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta). Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härligt värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du dels kan hitta nya favoriter och dels laga de rätterna du redan älskar.