Ris & Rispapper

Ris är en av de mest förekommande basvarorna i flera delar av det asiatiska köket. Vare sig du lagar japanskt, thailändskt, kinesiskt eller indisk kommer ris definitivt dyka upp i recepten. Det är också viktigt att använda rätt typ av ris beroende på vad för maträtt du lagar. Här hittar du olika typer av ris så att du ska kunna hitta just det ris som passar det recept du använder, eller en möjlighet för dig att upptäcka nya spännande rissorter.

Bland vårt sortiment hittar du basmatiris, jasminris, sushiris och andra typer av rundkornigt ris. Basmatiris är förekommande i indiska och nepalesiska maträtter, och är perfekt till currygrytor eftersom riset både suger upp smak och inte blir klibbigt. Jasminris är populärt i bland annat Thailand, Vietnam och Kina. Det är ett standardris som både lämpar sig som sidorätt eller att använda i en stir fry (wok). Rundkornigt ris är en av de mest förekommande rissorterna från det japanska köket, och förutom dess användning som sushiris – tack vare att det klibbar sig på ett bra sätt – är det även standardriset som serveras till andra måltider.

Här hittar du även den populära rissorten sticky rice, eller glutinöst ris och klibbris, som är ett thailändskt ris och används i bland annat den goda efterrätten mango sticky rice. Från Thailand hittar du även flera unika rissorter såsom svart ris, brunt jasminris och rött ris med en nötig smak.

Filter