Misopasta

Hetast just nu

Filter
  • Misopasta till Misosoppa 500g
  • Vit Misopasta Shiro 500g (Brasilien)
  • Röd Misopasta 500g (Brasilien)
  • Hikari Lagrad Röd Miso 300g
  • Koji Miso (Mutenka) Hikari Miso 750g
  • Långlagrad Akadashi Misopasta 500g
  • Miso Kojiya 300g
  • Söt Miso (Saikyo) Hikari Miso 500g
  • Miso med Yuzu 150g
  • Awase Miso Country-style 500g
  • Sumo Spicy Miso med vitlök 360g
    YITH Badge
  • Miso fermenterad med ris 500g
  • Miso & Gochujang med Vitlök Momoya 105g
    Ny
  • Spicy Misosås (Yamitsuki Kara Miso) 125g
    Ny
  • Ryotei Miso (Miso med Dashi) 375g
  • Hikari Smakrik Vit Miso till Misosoppa 300g
    Bästa
    val
  • Röd Långlagrad Aka Misopasta 750g

Misopasta är en pasta som tillverkats av att jäsa sojabönor, salt, ris och vatten under inverkan av mögelsvampen kōji. Resultatet är en otroligt smakrik smaksättningspasta med flera komplexa lager, där umami, sötma och sälta inryms.

Det självklara användningsområdet är att göra misosoppa, vilket är misopasta som förbereds med dashibuljong. Men misopastans unika smak gör den till en otroligt mångsidig smaksättare, och i Japan används den även som marinad och att pickla med (Misozuke). Misopasta är också utsökt att blanda ner i grytor och såser som behöver lite extra smak, och gör sig framför allt väl i vegetariska och veganska rätter som behöver lite mer umami och kropp.