Vilkor

Villkoren gäller för besökare och kunder på drakfrukt.se

1.Personuppgifter och GDPR

Här hittar du villkor hos drakfrukt.se. Se vår dataskydds- och integritetspolicy för fullständig information om hur dina personuppgifter behandlas längre ned.

PERSONUPPGIFTER OCH KÖPINFORMATION

Vi värnar om den information du gett oss och lämnar inte ut den när det inte behövs. För att kunna fullfölja våra antaganden så måste personuppgifter lämnas ut till drakfrukt.se samarbetspartners, till exempel DHL för att kunna leverera våra försändelser. Fullständig information hittar du i vår dataskydds- och integritetspolicy nedan.

PERSONUPPGIFTSLAGEN

Alla personuppgifter, personnummer och uppgifter om konton och köp (kvittoinformation) hanteras i enlighet med general data protection regulation (GDPR). Personuppgiftsansvarig är firmatecknare för Drakfrukt Sverige AB, organisationsnummer 559226-3999. Uppgifterna om köp sparas i maximalt 24 månader och behandlas för att kunna administrera och informera om eventuella felaktigheter på produktbatcher, exempelvis allergener och felaktiga innehållsförteckningar som kan vara förknippade med ohälsa och hälsovådlighet. Personuppgifter får lämnas ut till samarbetspartners (se Information till tredje part och Tjänsteleverantörer).

INFORMATIONEN ANVÄNDS SÅ HÄR

Vi levererar varor och förser dig med relevant service eller annan kunduppföljning i enlighet med gällande lagstiftning eller på din begäran.

RÄTTIGHETER

Du har rätt att när som helst kontakta oss och begära att vi raderar de personuppgifter som vi har samlat in om dig. Du har också rätt att begära att vi korrigerar eller raderar uppgifter som är felaktiga. En gång per år kan du kostnadsfritt få tillgång till personuppgifterna vi har om dig. Om du anser att vår bearbetning på något sätt är felaktig har du rätt att göra en anmälan till Datainspektionen.

  1. DATASKYDDS- OCH INTEGRITETSPOLICY

Personuppgifterna som vi samlar in om dig kan komma från drakfrukt.se webbplatser (både egna och andra webbplatser, sociala nätverk som tillhör tredje part, e-post och andra elektroniska meddelanden). Även från allmänt tillgänglig information från sociala nätverk.

De här uppgifterna samlar vi in

Vi samlar in personliga kontaktuppgifter som namn, postadress, e-postadress, information på sociala nätverk och telefonnummer. Även information som du frivilligt lämnar oss om dina erfarenheter av våra produkter och tjänster sparas.

Betalning

Vid betalning samlas informationen kring ditt köp. Adress, leveransadress och kontokortsuppgifter samlas in för att kunna behandla ditt köp. Denna information delas även med vår tredjepart som i slutändan hanterar betalningen.

Tekniska uppgifter

Uppgifter om utrustning som du använder för att koppla upp dig till vår webbplats, IP-adressen till din dator, eller surfenhet, typ av operativsystem samt webbläsartyp med versionsnummer och tid på dygnet kan samlas in. Om du kopplar upp dig till vår webbplats med en smartphone eller annan mobil enhet kan vi också samla in uppgifter om telefonens  ID, annonserings-ID, geografisk plats och liknande data.

Uppgifter om användning av webbplatser

Vår webbplats använder automatisk datainsamlingsteknik för att samla in vissa uppgifter om din aktivitet, till exempel vilka länkar du klickar på, hur länge du stannar på varje sida, vilka produkter du lägger i varukorgen och liknande information om ditt besök hos oss. Denna information hämtas in automatiskt med hjälp av cookies (webbläsarcookies, flashcookies och google analytics) och webbsignaler samt med hjälp av spårningstjänster från tredje part. Läs mer under Anpassa dina personuppgifter och Cookies/liknande teknologier.

Konsumentskapat innehåll

Är det innehåll som du skapar och sedan delar med oss genom att ladda upp det till någon av våra webbplatser eller appar, inklusive appar på sociala nätverk som Facebook. Det kan vara fotografier, produktrecensioner, videoklipp, personliga berättelser eller annat. När det är tillåtet kan vi samla in och publicera konsumentskapat innehåll i samband med en lång rad aktiviteter, inklusive tävlingar och andra kampanjer, webbcommunity- och konsumentaktiviteter samt medverkan i tredje parts sociala nätverk.

Information i sociala nätverk

Information som du delar offentligt på ett socialt nätverk eller information som ingår i din profil i ett socialt nätverk som tillhör tredje part (som till exempel Facebook) och som du tillåter nätverket att dela med oss. Här ingår grundläggande kontoinformation (namn, e-postadress, kön, födelsedag, hemort, profilbild, användarnamn, vänlista och liknande) samt ytterligare information eller aktiviteter som du tillåter det sociala nätverket att dela. Vi får uppgifter om din profil eller delar av profilen på ett socialt nätverk varje gång du hämtar eller kommunicerar med en drakfrukt.se-webbapplikation på ett socialt nätverk som Facebook, varje gång du använder en funktion för socialt nätverkande som är integrerad i en drakfrukt.se-webbplats (som Facebook Connect) eller varje gång du kommunicerar med oss genom ett socialt nätverk. För att läsa mer om hur dina uppgifter i sociala nätverk som tillhör tredje part hämtas in av drakfrukt.se eller om du inte går med på att dela med dig av uppgifter från sociala nätverk, besök webbplatsen för respektive socialt nätverk.

Betalningsuppgifter och ekonomisk information

Här gäller all information som vi behöver för att slutföra en beställning eller som du använder för att göra ett köp, till exempel betal- eller kreditkortsuppgifter (kortinnehavarens namn, kortnummer, sista giltighetsdag) eller andra former av betalningar. Vi har själva inte tillgång till bankuppgifter såsom kreditkortsuppgifter, utan de handhas av anslutna bankleverantörer. Oavsett metod hanterar vi betalningsinformation och ekonomiska uppgifter på ett sätt som överensstämmer med gällande lagar och standarder som till exempel Payment Card Industry Data Security Standard.

Samtal till kundtjänst

Samtal med vår kundtjänst kan komma att spelas in i enlighet med gällande lagstiftning för lokala operativa behov (till exempel i kvalitets- eller utbildningssyfte) och i vissa fall för att arkivera bevis på medgivande vid direktmarknadsföring och profilering. Kontokortsuppgifter spelas inte in. Om det krävs enligt gällande lag informeras du om inspelningen i början av samtalet och får möjlighet att neka till den.

Så här samlar vi in informationen

Loggfiler

Vi samlar in uppgifter i form av loggfiler som registrerar aktiviteten på webbplatserna och samlar in statistik om dina surfvanor. Uppgifterna skapas automatiskt och hjälper oss att söka fel, förbättra prestanda eller upprätthålla säkerheten på webbplatserna.

Webbsignaler

Webbsignaler är små strängar med kod som skapar en grafisk bild på en webbsida eller i ett e-postmeddelande och som har till syfte att överföra data tillbaka till oss. Information som samlas in via webbsignaler kan innehålla tekniska uppgifter som IP-adress och information om hur du svarar på en e-postkampanj (som vilken tid e-postmeddelandet öppnades och vilka länkar du klickar på i meddelandet). Vi kan använda webbsignaler på våra webbplatser eller infoga dem i e-postmeddelanden du får från oss. Vi använder information från webbsignaler för en rad olika syften, bland annat trafikrapporter för webbplatsen, för att räkna unika besökare, reklam, granskning och rapportering av e-post samt individuell anpassning av webbplatsen.

Kundtjänst

När vi svarar på förfrågningar och andra ärenden hämtar vi oftast de kontaktuppgifter och den information (som orderstatus, tekniska problem, frågor eller klagomål om produkter, allmänna frågor) som vi behöver för att lösa frågan.

Tävlingar, marknadsföring och andra kampanjer

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för att ge dig information om varor eller tjänster (som marknadsföringsmaterial, kampanjer eller erbjudanden). Det kan vara genom e-post, annonser, SMS, telefonsamtal och postala utskick i den omfattning som gällande lagstiftning tillåter. En del av våra kampanjer kan genomföras på tredje parts webbplatser och/eller i sociala nätverk. Denna användning av dina personuppgifter är frivillig, vilket innebär att du kan neka till behandling av dina personuppgifter för det här ändamålet genom att se över dina sekretess och marknadsföringsinställningar för respektive nätverk det gäller.

Sociala nätverk

För att skicka annonser och kommunicera med dig i sociala nätverk använder vi dina personuppgifter när du interagerar med funktioner i tredje parts sociala nätverk, som till exempel ”gilla”-funktioner. Du kan ta reda på mer om de funktionerna och vilka profiluppgifter vi kan få om dig, samt hur du gör för att undvika att lämna ut uppgifterna genom att läsa igenom det sociala nätverkets integritetspolicy.

Individuell anpassning

Med ditt medgivande (om så krävs) använder vi dina personuppgifter för att analysera dina preferenser och vanor, för att förutse behov, för att förbättra och skräddarsy din upplevelse på våra webbplatser och i våra appar, för att säkerställa att innehåll från våra webbplatser/appar är optimerat för dig och din dator eller enhet och för att du ska kunna använda dig av interaktiva funktioner om du önskar. Vi minns till exempel ditt användarnamn, din e-postadress eller skärmnamn så att du snabbt kan logga in nästa gång du besöker vår webbplats eller så att du lätt hittar de varor du tidigare lagt i din kundvagn. Utifrån den informationen och med din tillåtelse (om så krävs) kan vi också visa dig specifikt drakfrukt.se-innehåll eller kampanjer som är skräddarsydda för dina intressen. Användningen av dina personuppgifter är frivillig, vilket innebär att du kan neka till behandling av dina personuppgifter för detta ändamål.

Orderuppfyllelse

Vi använder dina personuppgifter för att bearbeta och leverera dina beställningar, informera dig om status för din beställning, kontrollera adresser, verifiera din identitet och andra bedrägeriförebyggande aktiviteter. Det innebär att vi använder vissa personliga kontaktuppgifter och betalningsinformation.

Andra allmänna ändamål (som interna undersökningar, analys och säkerhet)

I enlighet med tillämplig lagstiftning använder vi din information för andra allmänna affärsändamål, som interna marknadsföringsstudier och demografiska undersökningar och för att mäta effektiviteten i reklamkampanjer. Om du har flera medlemskonton förbehåller vi oss rätten att slå ihop dessa till ett enda konto. Vi använder också dina personuppgifter för att trygga vår egen säkerhet.

Information till tredje part

Tjänsteleverantörer

Här menar vi utomstående företag som vi anlitar för att hjälpa oss bedriva vår verksamhet (som orderuppfyllelse, betalningshantering, bedrägeribekämpning och identitetskontroll, skuldindrivning, drift av webbplatser, supporttjänster, kampanjer, webbutveckling, kundtjänst med mera). Tjänsteleverantörer och deras personal har bara tillåtelse att använda dina personuppgifter å våra vägnar för de särskilda uppgifter som de har att utföra efter våra anvisningar. De är skyldiga att hålla dina personuppgifter konfidentiella och säkra. Om det krävs enligt gällande lag kan du få en lista över leverantörer som behandlar dina personuppgifter.

Tredjeparter

KLARNA https://www.klarna.com/se/ är den betallösning som vi använder oss utav. De hanterar våra kunders betalningar och återbetalningar.

DHL Freight http://dhlfreight.se/ levererar försändelserna och har således tillgång till namn och adress. De i sin tur har avtal med lokala ombud.

Postnord https://www.postnord.se/ levererar försändelserna och har således tillgång till namn och adress. De i sin tur har avtal med lokala ombud.

Siteground.com https://www.siteground.com/ har serverpark i Nederländerna och driver webbhotellet som drakfrukt.se ligger på. De personuppgifter som vi behöver för att hantera dina ordrar lagras på deras krypterade servrar tills de inte längre behövs.

Google Analytics https://analytics.google.com spårar ditt använde av denna webbsida, dock anonymt, det går ej att koppla den informationen till din person eller ip nummer.

Hotjar https://www.hotjar.com/ Analysverktyg som kollar hur folk använder vår webbutik genom att mäta hur ofta olika saker klickas på.

https://www.activecampaign.com/ Marknadsförningsverktyg för email marketing. Nyhetsbrevet ex.

https://www.facebook.com/ Facebook har en integrerad pixel på drakfrukt.se för att kunna följa upp marknadsförning från facebook.com

Om drakfrukt.se eller dess tillgångar förvärvas av eller slås samman med ett annat företag, inklusive genom konkurs, kan vi komma att dela med oss av dina personuppgifter till någon av våra efterföljare. Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till tredje part när det krävs enligt gällande lag, i samband med rättsliga förfaranden (som till exempel svar på en begäran från behörig brottsbekämpande myndighet, för att skydda våra rättigheter, vår integritet, säkerhet, egendom eller allmänheten, eller för att genomdriva avtalsvillkor eller villkor för vår webbplats).

Så här skyddas dina personuppgifter

I enlighet med gällande lagstiftning använder vi dina personuppgifter under så lång tid som krävs för att uppfylla de syften för vilka dina personliga data samlats in (eller för att iaktta tillämpliga rättsliga krav). Personuppgifter som används för att ge dig en individualiserad upplevelse bevaras under så lång tid som är tillåtet enligt gällande lagstiftning.

Personer som har tillgång till dina personuppgifter

Dina personuppgifter behandlas endast av behörig personal vid utförandet av deras arbetsuppgifter och beroende på de ändamål för vilka dina personliga uppgifter har samlats in (personal som skickar din order har till exempel tillgång till din adress).

Åtgärder i driftsmiljöer

Vi lagrar dina personuppgifter i driftsmiljöer som använder fullgoda säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst. Vi följer rimliga standarder för skydd av personuppgifter. Överföring av information via internet är tyvärr inte helt säker. Även om vi gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter kan vi inte garantera datasäkerheten vid överföring genom våra webbplatser. Skulle vi upptäcka integritetsbrott meddelar drakfrukt.se Datainspektionen och de berörda kunderna.

Överföring av dina personuppgifter

Lagring och bearbetning av dina personuppgifter enligt ovan kan kräva att dina personuppgifter i slutskedet överförs till och/eller lagras på en destination utanför ditt hemland, exempelvis Danmark och Nederländerna, men inom EU enligt gällande regelverk. Överföring av data till länder utanför EU kräver att landet i fråga har ett avtal med EU (likt Privacy Shield i USA), eller att landet anses ha tillräcklig datalagstiftning. Genom att godkänna villkoren i denna policy ger du så långt lagen tillåter ditt medgivande till denna överföring, lagring och/eller bearbetning. Du godtar också att detta kan ske till eller i länder som erbjuder en lägre skyddsnivå än ditt hemland.

Cookies och att anpassa dina personuppgifter

Cookies/liknande teknologier

Du kan ställa in din webbläsare på att blockera alla eller vissa cookies eller att meddela dig när en webbplats använder cookies. En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två typer av cookies: sådana som lagras en längre tid på din dator och sådana som försvinner när du stänger ner din webbläsare så kallade sessionscookies.

Så kan du undvika cookies

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera cookies kan du fortfarande besöka vår sajt men utan möjlighet att genomföra köp.

Du behöver inte godkänna eller använda cookies för att titta på produkter och få prisinformation, men för att kunna logga in och genomföra köp krävs det att du accepterar sessionscookies. 

Annonsering, marknadsföring och kampanjer

Du kan när som helst säga upp marknadsföringskommunikation från alla medier vi kontrollerar genom att kontakta [email protected] Observera att även om du säger upp marknadsföringsmeddelanden kan du fortfarande få administrativa meddelanden från oss, till exempel orderbekräftelser eller annan transaktionsinformation, meddelanden om kontoaktiviteter (kontobekräftelser, ändringar av lösenord med mera) och andra viktiga meddelanden.

Intressebaserad reklam

Vi kan samarbeta med reklamnätverk och andra leverantörer av reklamtjänster som vi anlitar för att producera reklam på internet. En del av reklamen anpassas efter dina intressen baserat på information som samlas in på drakfrukt.se-webbplatser eller på icke-anknutna webbplatser över tid.

Få tillgång av dina uppgifter

Där det föreskrivs genom lag har du, dina efterträdare, representanter och/eller ombud rätt att få tillgång till, granska och begära en fysisk eller elektronisk kopia av de uppgifter vi har om dig. Du kan också ha rätt att begära information om källan till dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att kontakta oss. Vi kommer därefter att vilja säkerställa din identitet. Om begäran skickas in av en annan person än dig och inget bevis medföljer att begäran kommer från dig, kommer begäran att avvisas. Observera att alla uppgifter som lämnas till oss behandlas i enlighet med gällande lagstiftning och i den utsträckning lagen tillåter.

Ändring och borttagning av personuppgifter

Där det föreskrivs genom lag kan du, dina efterträdare, representanter och/eller ombud begära borttagning, rättelse eller ändring av dina personuppgifter, neka till behandling av personuppgifter, begränsa användning och utlämnande av personuppgifter och återkalla medgivande till behandling av personuppgifter. Observera att i vissa fall kan vi inte ta bort dina personuppgifter utan att samtidigt ta bort ditt användarkonto. Det kan krävas att vi behåller en del av dina personuppgifter efter att du begärt borttagning för att uppfylla våra skyldigheter enligt lag eller avtal. Det kan också vara tillåtet enligt gällande lag att vi behåller vissa personuppgifter för att tillgodose våra affärsbehov. Vissa av våra webbplatser har en särskild funktion för att granska och redigera de personuppgifter som du lämnat oss. Lägg märke till att våra registrerade kunder måste kunna styrka sin identitet (till exempel inloggningsnamn/e-postadress, lösenord) innan de får tillgång till kontoinformation och kan göra ändringar. Detta hjälper oss att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto. Observera att alla uppgifter som lämnas till oss behandlas i enlighet med gällande lagstiftning och i den utsträckning lagen tillåter.

KONTAKT

Har du frågor eller vill lämna synpunkter på policyn och våra sekretessrutiner, kontakta oss på: [email protected]

Stäng meny
logo
×

Varukorg