south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Kimchi 215g
  • Gochujang Risberg 200g
    YITH Badge
  • Algsallad 20g
  • Gim Jaban Sjögräs 50g
  • Spicy Chicken Big Bowl
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce (Spicy)
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Sweet Sauce
    YITH Badge
  • Rice Cake Sticks Topokki 600g
    Bästa
    val
    2 för 139:-
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce 120g
    YITH Badge
    Bästa
    val
  • Chunjang Black Bean Paste 500g
  • Koreansk Soja Universal 860ml
  • Hot Pot soppbas – bulgogi 200g
  • Majssirap (Corn Starch Syrup) 700g
  • Äppelcidervinäger Koreansk 500ml
  • Risvinäger (Brunt Ris) 500ml
  • Maltvinäger (Sikcho) 500ml
  • Koreanska Sötpotatisnudlar 500g
  • Hot Chicken Ramen nudelkopp
    YITH Badge
  • Samyang Carbo Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Bibim Ramen
    YITH Badge
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Jin Ramen (Mild) 120g
  • Kimchi Ramen, Ottogi
    YITH Badge
  • Pepero Vit choklad & kakor
    Mixa 2 få 10%
  • Pepero Choklad & Mandel
    Mixa 2 få 10%
  • Tteokbokki Hot Chicken Samyang
    YITH Badge
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Samyang Extreme Buldak Sauce 200g
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    8
    Save 7 kr
    7kr
    8%
    7
    kr
    YITH Badge
  • Samyang Potato Ramen
  • Samyang Spicy Cheese
    YITH Badge
    5 för 139:-
  • Samyang Hot Chicken Ramen 2x Spicy Nuclear Noodles Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Yukgaejang (Hot Mushroom Samyang)
    YITH Badge
  • Samyang Carbo
    YITH Badge
    5 för 139:-

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.