Skötselråd

Porslin
Står det inte vad din produkt är gjord utav och det inte är trä, så är den gjord av porslin. Produkter gjorda i porslin från oss tål alltid ugn (Till 250 grader, botten måste vara täckte med vätska, får ej slås kalla vätskor i porslin som kommer direkt ur ugn, hastiga temperaturförändringar kan leda till sprickor.), diskmaskin och mikrovågsugn. Förutom porslin med guldkant som inte ska köras i mikrovågsugnen och för att guldranden ska hålla sig vacker och i gott skick så rekommenderar vi att diska för hand då höga temperaturer i diskmaskiner och även diskmaskinsmedel kan skada guldkanten.

Värt att veta är också att när matrester avskrapas så bör trä eller plast användas då intorkade matrester kan kräva kraft som kan skada glasyren om verktyget är av metall.

Sten- och lergods
Allt Sten- och lergods i vårt sortiment tål diskmaskin och mikrovågsugn. Bör inte användas i ugn och matrester bör avskrapas med plast, träd, eller helt enkelt mycket försiktigt. Det gäller all porslin och stengods och detta för att inte skada glasyren.

Trä och bambu
Trä- och bambuprodukter i vårt sortiment ska handdiskas och blötläggning undvikas. För att förlänga hållbarheten på din trä- eller bambuprodukt rekommenderar vi att regelbundet smörja den med vegetabilisk olja, tex helt vanlig rapsolja. Träföremål bör även torkas efter att de diskats.

Köksknivar
Handtagen är gjorda av trä, och oftast lätta trädslag som ex bambu. Lätta träslag är extra känsliga mot stora mängder fukt, läs gärna "Trä och Bambu" här över för lite goda råd. Bladen är gjorda i rostfritt stål men bör ej rengöras med stålull utan vanlig diskborste i varmt vatten med diskmedel. Bladen går att vässa med slipstål eller bryne.

Melamin
Melamin är en kvalitetsplast med hög densitet som ger ett mycket porslinsartat intryck. Melaminprodukter tål diskmaskin. Använd inga blekmedel eller produkter som kan repa ytan, ex svinto eller scotch-brite. Skrapa ej av intorkade matrester med bestick eller liknande av metall då detta kommer att repa ytan.

Glas
Glas i vårt sortiment tål alltid diskmaskin. Glas ska aldrig diskas i högre temperatur än 60 grader.

Det var allt om
våra skötselråd=)