
|
Koreanska kökets hörnstenar och basvaror!
HÀr samlar vi nÄgra hörnstenar och basvaror i det koreanska köket sÄ att du lÀtt ska kunna laga koreanska mÄltider med en autentisk smak. Gör din egen kimchi, förbered din egen marinad till koreansk BBQ, eller hitta smaksÀttare som kommer ge nytt liv och hetta till dina mÄltider.
Kimchimarinad Risberg
Gör din egen kimchi med denna supergoda marinad. Denna mÄngsidiga sÄs Àr utmÀrkt att anvÀnda som bas vill tillagning av fÀrsk kimchi. Den gÄr ocksÄ att anvÀnda som marinad till kött, fisk eller grönsaker samt som smaksÀttare till nudelwok, stir fried rice eller i grytor som Kimchi-jjigae.
Gochugaru Risberg
Gochugaru Àr koreanska chiliflingor som har en komplex smak och inte bara tillsÀtter hetta till dina rÀtter. Förutom att vara en vÀsentlig krydda nÀr du gör kimchi (och som dessutom ger kimchi sin vackra röda fÀrg), Àr gochugaru en otroligt mÄngsidig chili som har en fin, mild och smakrik hetta, samt en hint av rökig, söt och fyllig smak. Prova Àven pÄ pizzan, över ramensoppan eller i nÀsta pastarÀtt.
Gochujang Sempio
Fermenterad röd chilipasta, gochujang, Àr en av de mest förekommande chilipastorna i det koreanska köket. Med en perfekt balans med sÀlta och sötma som lindas in av en fantastisk och mild hetta, Àr gochujang en utsökt smaksÀttare. Den dyker upp som huvudingrediens i sÄsen till den klassiska risrÀtten bibimbap och kan Àven smaksÀtta den traditionella nudelrÀtten naengmyeon. Prova Àven att göra egen dippsÄs med den!
Bulgogimarinad Risberg
Bulgogi betyder eldkött och Àr marinerat kött som sedan grillas eller anvÀnds i en stir fry. Framför allt kÀnt som ingrediens i koreansk BBQ, kan bulgogimarinad Àven anvÀndas för att marinera kött eller annat protein och sedan ha i vÄrrullar, risrÀtter som bibimbap, koreanska tacos eller för att marinera kycklingvingar. Hitta ditt favoritsÀtt att anvÀnda bulgogi pÄ nÀr grillen fÄr vila!
|






