south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Nudelskål Spicy Shrimp
    YITH Badge
  • Samyang Hot Chicken Jjajang Bowl
    Mix 2 för 79:-
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce (Spicy)
    YITH Badge
  • Hot & Spicy Mandlar NutsHolic
    YITH Badge
  • Rice Cake Sticks 600g
  • Pepero Choklad & Mandel
    Mixa 2 få 10%
  • Samyang Hot Pepper Stir-Fried Ramen
    YITH Badge
    5 för 99:-
  • Bibigo Sjögräschips (Wasabi) 5g
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Premium Rostad Sesamolja 160g
  • Koreanska Sötpotatisnudlar 500g
  • Majssirap (Corn Starch Syrup) 700g
  • Honung & Smör Mandlar NutsHolic
    2 för 50:-
  • Ricecake Snacks (Cheese)
  • Kalbi (Galbi) Marinad 480g
  • Frityrsmet Koreansk 500g
  • Gochujang Chilisås 240g
    YITH Badge
  • Ricecake Snacks (Hot & Spicy)
    YITH Badge
  • Soja Jin S Sempio 860ml
  • Shiratakinudlar 200g
  • Sjögräsnudlar 330g
  • Sesamolja Koreansk 55ml
  • Yondu, Grönsaksfond med Soja 275ml
  • Röd Ginsengdryck 120ml
  • Pepero Crunchy Crunky-choklad
    Mixa 2 få 10%
  • Koreanska Udonnudlar, färska 200g
  • Ricecake Snacks (Pizza)
  • Hot Chicken Ramen nudelkopp
    YITH Badge

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.