south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Rice Cakes Sliced Tteokbokki 600g
  • Shrimp cracker Hot 75g
    YITH Badge
  • Yukgaejang (Hot Mushroom Samyang)
    YITH Badge
  • Instant Noodle Bowl med Kimchi
    YITH Badge
  • Ricecake Cup (Jjajang)
  • Instant Rice Cakes med Färdig sås Tteokbokki 140g
    YITH Badge
    2 för 99:-
  • Chunjang Black Bean Paste 500g
  • Ricecake Cup (Kimchi)
  • Spicy Chicken Big Bowl
    YITH Badge
  • Gochujang CJW 200g
    YITH Badge
  • Yuzu Juice 120ml
  • Gochujang Risberg 200g
    YITH Badge
  • Teumsae Ramen Snabbnudlar
    YITH Badge
  • Kimchi Ramen, Ottogi
    YITH Badge
  • Ricecake Cup (Garlic)
  • Pepero Vit choklad & kakor
    Mixa 2 få 10%
  • Räkchips Tempurasmak 75g
    Bästa
    val
  • Instant Noodle Bowl Hot & Spicy
    YITH Badge
  • Chilirostade Sesamfrön 120g
  • Ssamjang Koreansk smaksättning (Sempio) 500g
    Bästa
    val
  • Samyang Carbo Nudelkopp
    YITH Badge
  • Kimchi 215g
  • Shrimp cracker 75g
  • Nudlar med Kimchi Nongshim Big Bowl
    YITH Badge
  • Sjögrässnacks med Olivolja 3-pack
    2 för 89:-
  • Gochujang Chilipasta CJW 500g
    YITH Badge
  • Rostade Sesamfrön 120g
  • Tteokbokki färdig Sweet Sauce
    YITH Badge
  • Doenjang Soybean Paste 500g
    Bästa
    val
  • Carbo Buldak Sauce Samyang 200g
    YITH Badge
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Samyang Vegetasty Noodle Soup
    YITH Badge
  • Udon, breda vetenudlar 1,36kg
    Bästa
    val
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Algsallad 20g
  • Ricecake Cup (Spicy)
    YITH Badge
  • Rabokki Cup (Kimchi)
  • Hot Pot soppbas – bulgogi 200g
  • Nudlar med äkta Kimchi, kopp
  • Soybean Paste Doenjang (Sempio) 460g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.