south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Samyang Hot Chicken Ramen 2X spicy Nuclear Noodles Cup
    YITH Badge
  • Volcano Chicken Ramen Paldo snabbnudlar
    YITH Badge
  • Hwa Ramen
    YITH Badge
  • Toppogi Koreanska Rice Cakes 150g
  • Zzaldduk Hot Chicken Flavor Snack Samyang
    YITH Badge
  • Popcornsnacks Samyang
  • Pepero Original Choklad
    Mixa 2 få 10%
  • Hakata Ramen 2 Portioner
  • Nagahama Yatai Ramen 2 Portioner
  • Rostade Koreanska Lökringar 60g
  • Umeboshi (Inlagda plommon) 140g
  • Rostade Sesamfrön 60g
  • Kome Koji (Riskoji) 300g
  • Hot Chicken Buldak Stew Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Kalgugsu Chicken
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Shrimp cracker Hot 75g
    YITH Badge
  • Gochujang CJW 200g
    YITH Badge
  • Samyang Hot Chicken Jjajang
    YITH Badge
  • Dumpling och Bao-mjöl 400g
  • Wakame, torkat sjögräs 50g
    Bästa
    val
  • Mat Kimchi Sydkoreansk 160g
  • Plommonsås 690ml
  • Hot Chicken Ramen Stew, Samyang
    YITH Badge
  • Buldak Hot Chicken Ramen, Samyang
    YITH Badge
    5 för 99:-
  • Bulgogi, Koreansk BBQ-sås (Fire Meat) 500g
    YITH Badge
  • Champong, bläckfisk
    5 för 90:-
  • Oolongmen biff
    12 för 249:-
  • Oolongmen kyckling
    12 för 249:-
  • Het nudelkopp med räkor
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Neoguri spicy seafood nudelkopp
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Honey Twist Snack
  • Kimchi Ramen Nudelkopp
    12 för 249:-
    YITH Badge

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.