south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Samyang Carbo Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Bibim Ramen
    YITH Badge
  • Hwa Ramen
    YITH Badge
  • Jin Ramen (Stark) 120g
    YITH Badge
  • Inlagd Ingefära Premium 180g
  • Tteokbokki Hot Chicken Samyang
    YITH Badge
  • Koalas March Chokladfyllning
    2 för 50:-
  • Vit Japansk Sesampasta (Nerigoma Shiro)
  • Hakata Ramen 2 Portioner
  • Nagahama Yatai Ramen 2 Portioner
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Rostade Koreanska Lökringar 60g
  • Marinad till Koreansk BBQ Kyckling & Fläsk (Stark) 500g
    YITH Badge
  • Marinad till Koreansk BBQ Kyckling & Fläsk 480g
  • Tteokbokki (Rice cakes) Samyang Carbo
    YITH Badge
  • Tokyo Soy Sauce Ramen
    4 för 169:-
  • Kirimochi (Rice cake) 400g
  • Samyang Extreme Buldak Sauce 200g
    YITH Badge
  • Samyang Potato Ramen
  • Yukgaejang (Hot Mushroom Samyang)
    YITH Badge
  • Soybean Paste Doenjang (Sempio) 460g
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Kalbi (Galbi) Marinad 480g
  • Chopsticks Rostfritt Sakuramotiv 5st
  • Ätpinnar i mörkt trä med blått motiv 5 par
  • Gochujang CJW 200g
    YITH Badge
  • Gochujang Chilipasta CJW 500g
    YITH Badge
  • Buldak Sauce Samyang 200g
    YITH Badge
  • Sogokimyun Beef Flavor
  • Samyang Ramen Original
    YITH Badge
  • Sutah Ramen Samyang
    YITH Badge
  • Samyang Hot Chicken Jjajang
    YITH Badge
    5 för 129:-
  • Dumpling och Bao-mjöl 400g
  • Chacharoni, nudlar i sojabönsås
  • Samyang Kimchi Snabbnudlar
  • Sötsur Sås 300ml
  • Yuzu Juice 120ml
  • Nudlar med äkta Kimchi, kopp
  • Bulgogi, Koreansk BBQ-sås (Fire Meat) 500g
    YITH Badge
  • Seafood Ramyun
    YITH Badge
    5 för 90:-
  • Oolongmen seafood
    12 för 249:-
  • Het nudelkopp med räkor
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Neoguri spicy seafood nudelkopp
    YITH Badge
    12 för 249:-

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.