south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Kimchi Risberg 400g
  • Hot Chicken Ramen Light, Samyang
  • Samyang Sarimyun neutrala snabbnudlar
  • Ett Par Ätpinnar Stainless Steel Rosegold
  • Samyang Buldak Kimchi
    YITH Badge
  • Volcano Chicken Ramen Cup
    YITH Badge
  • Anko (Söt Röd Bönpasta) 470g
  • Maltvinäger (Sikcho) 500ml
  • Samyang Hot Chicken Ramen 2X spicy Nuclear Noodles Cup
    YITH Badge
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Jin Ramen (Stark) 120g
    YITH Badge
  • Zzaldduk Hot Chicken Flavor Snack Samyang
    YITH Badge
  • Popcornsnacks Samyang
  • Pepero Vit choklad & kakor
    Mixa 2 få 10%
  • Pepero Original Choklad
    Mixa 2 få 10%
  • Tteokbokki Hot Chicken Samyang
    YITH Badge
  • Hakata Ramen 2 Portioner
  • Rostade Sesamfrön 60g
  • Kome Koji (Riskoji) 300g
  • Samyang Potato Ramen
  • Hot Chicken Buldak Stew Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Samyang Hot Chicken Ramen 2x Spicy Nuclear Noodles Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Yukgaejang (Hot Mushroom Samyang)
    YITH Badge
  • Kalgugsu Chicken
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Shrimp cracker 75g
  • Sogokimyun Beef Flavor
  • Hot Chicken Big Bowl Samyang
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Samyang Ramen Original
    YITH Badge
  • Chacharoni, nudlar i sojabönsås
  • Samyang Kimchi Snabbnudlar
  • Yuzu Juice 120ml
  • Oolongmen biff
    12 för 249:-
  • Oolongmen kyckling
    12 för 249:-
  • Oolongmen seafood
    12 för 249:-

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.