Laga onigiri – japanska risbollar

Onigiri – japanska risbollar

Säg hej till Onigiri, de populära japanska risbollarna som är en klassiker hos japaner men också gjort sig kända i Väst tack vare deras förekomst i många japanska serier. Dessa risbollar är ett perfekt mellanmål eller comfort food, samt hur lätta som helst att ta med sig i en lunchlåda. De kan ätas som de är, garneras med sesamfrön eller furikake, men även fyllas med läckra fyllningar såsom lax, tonfiskröra, japanska syrliga plommon (umeboshi), eller något oväntat som du kanske hittar på? Här hittar du ett recept på hur risbollarna formas och omsluts med norisjögräs, samt förslag på några fyllningar. Lycka till!

Ingredieser
Onigiri (ca 6 stycken risbollar)
2,5 dl  
sushiris
Visa
2-3 ark  
nori
Visa

Ingredieser
Förslag på olika fyllningar
1-3 msk  
Furikake
Visa
Önskat antal  
Umeboshi (syrliga plommon)
Visa
Valfri mkt  
Kewpie-majonnäs (till tonfiskröra)
Visa
1 bit  
kombu (att sjuda i soja, Kombu Tsukudani)
Visa
1 dl  
katsuobushi (blandas med sojasås för Okaka)
Visa
2-3 msk  
sojasås (till tonfiskröra eller Okaka)
Visa
1 burk  
tonfisk

1 bit  
laxfilé


Förberedelse




Gör så här
Onigiri







Smaklig måltid=)


Förberedelse




Gör så här
Onigiri







Smaklig måltid=)

Laddar…

Varukorgen sparad!

Kopiera länken

Se alla sparade vagnar i Mitt konto

Fel!

Välj alternativ
Loading...