Dashibuljong är en grundpelare i japansk matlagning och används som bas i ett flertal rätter, bland annat misosoppa (blanda aldrig ner misopasta i bara vatten!), ramen, udon, samt i dippsåser till soba och andra rätter. Dashi bjuder på en djup smak av umami och många japanska rätter går helt enkelt inte att laga utan den! Här har du ett recept så att du kan laga dashi från grunden! Hur lätt som helst! Om du dock vill spara tid hittar du snabbdashi här! Finns även som vegansk version här.
Ingredieser
1 liter Dashi 1 bit
kombu (ungefär 10x10cm) Visa 10 g
katsuobushi Visa 3 st
shiitakesvamp (valfritt) Visa 1 liter
vatten
Gör så här
Hemmagjord dashi
Smaklig måltid=)
Gör så här
Hemmagjord dashibuljong
Smaklig måltid=)
Manage Consent
Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på vår hemsida. Klicka på ”Okej, jag förstår” så godkänner du användandet av cookies.
Funktionella
Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att genomföra överföringen av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferenser
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är nödvändig för det legitima syftet att lagra inställningar som inte begärs av abonnenten eller användaren.
Statistik
Teknisk lagring eller åtkomst som används uteslutande för statistiska ändamål.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam eller för att spåra användaren på en webbplats eller på flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.