Laga Tteokbokki, koreanska rice cakes

Tteokbokki – sydkoreanska heta & söta rice cakes

Tteokbokki är en sydkoreansk street food gjord på goda rice cakes som serveras i en starksöt sås. En riktigt populär rätt som gjort sig känd på senare år även utanför Sydkorea, framför allt tack vare de otroligt spännande rice cakes. Dessa stavar gjorda på ris bjuder på otrolig konsistens samtidigt som de suger upp smak som inget annat. Denna populära street food är dessutom hur lätt att göra hemma – prova på!

Ingredienser
Tteokbokki 2 portioner
400g  
Rice cakes
Visa
70ml  
gochujang
Visa
1 msk  
gochugaru
Visa
1 msk  
socker

Två  
kokta ägg (valfritt)

2  
salladslök (skivade i stavar)

1 liter  
Vatten (till buljong)

1 bit  
Kombu/Dashima (till hemmagjord buljong)
Visa
1-2 paket  
instant dashi (färdig fiskbuljong)
Visa

Valfria ingredienser till topping
1 paket  
nudlar
Visa
1-2 tsk  
sesamfrön
Visa
önskad mängd  
furikake
Visa
önskad mängd  
riven ost

1-2 st  
kokta ägg


Förberedelse



Gör så här
Tteokbokki





Smaklig måltid=)


Förberedelse



Gör så här
Tteokbokki





Smaklig måltid=)

Laddar…

Varukorgen sparad!

Kopiera länken

Se alla sparade vagnar i Mitt konto

Fel!

Välj alternativ
Loading...