Recept Miso

Laga egen misosoppa som ett proffs!

Misosoppa är en värmande och umamirik soppa från Japan som oftast dricks efter en måltid. Den går även att servera som förrätt eller att njuta av för sig själv. Är även förekommande som frukost! När du ska laga misosoppa så börja med buljongen, den består av Dashi, en av de mest förekommande samt umamirika buljongerna från det japanska köket. Har du redan en dashibuljong (går att köpa färdig här) så kan du hoppa direkt till punkt 4! Annars hittar du ett fullständigt recept nedan. Om du gör en större sats Dashi, kan den förvaras i kylen i 3-5 dagar eller i frysen i 1-3 månader, och sedan användas i misosoppa igen eller i nudelsoppor som ramen och udon, samt när du tillagar japansk curry.

Ingredienser
Dashibuljong (En portion 250ml)
2.5dl  
Vatten

1 bit  
kombu (ungefär 2.5×2.5cm)
Visa

Ingredienser
En skål miso
2.5dl  
hemmagjord dashi (vegansk variant går att göra på Kombu Dashi i pulverform)
Visa
1 msk  
valfri misopasta
Visa
  
Wacame (Valfri ingrediens)
Visa
  
Silkestofu (Valfri ingrediens)
Visa
  
Valfri garnering såsom vårlök


Gör så här
Dashi






Gör så här
misosoppa







Lämpliga misopasta


Kombu & Wakame



Smaklig måltid=)


Gör så här
Dashi






Gör så här
misosoppa








Smaklig måltid=)

Laddar…

Varukorgen sparad!

Kopiera länken

Se alla sparade vagnar i Mitt konto

Fel!

Välj alternativ
Loading...