south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Sun Kissed Tomato Youmi Snabbnudlar
  • Skivad Kimchi Bibigo 150g
  • Äppelcidervinäger Koreansk 500ml
  • Jordgubbsmandlar Nutsholic
  • Bulgogi, marinad och sås 225g
  • Gochujang chilipasta Sempio 1kg
    YITH Badge
  • Tamari Sojasås (Glutenfri) 150ml
  • Gochujang chilipasta Sempio 170g
    YITH Badge
    2 för 79:-
    Bästa
    val
  • Jin Ramen (Stark) Nudelkopp
    YITH Badge
  • Maltvinäger (Sikcho) 500ml
  • Koreansk Soja Universal 860ml
  • Instant Tteokbokki 88′ Seoul 170g
  • Sevenco Panko Ströbröd 200g
  • Sjögrässnacks Kimchi 2.7g 1st
    YITH Badge
  • Soja Kikkoman Mindre Salt 150ml
  • Ångkokare Bambu utan lock 20cm
  • BBQ-kryddade Sjögräsflingor 50g
  • Ssamjang Grillsås 235g
  • Somennudlar Koreanska 500g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Popping Big Choco Sticks Sun Young
    Mixa 2 få 10%
  • Volcano Blast Youmi Snabbnudlar
    YITH Badge
  • Tofu Stor Burk 1 Kilo
  • Koreansk pumpagröt Hobak-juk
  • Choklad Big Choco Sticks Sun Young
    Mixa 2 få 10%
    Bästa
    val
  • Mandel Big Choco Sticks Sun Young
    Mixa 2 få 10%
  • Jordnötter Big Choco Sticks Sun Young
    Mixa 2 få 10%

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.