south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Soba koreanska torkade 200g
  • Udon Nudelkopp Skaldjur 173g
  • Udon Nudelkopp Svamp & Tofu 173g
  • Yaki sushi nori 10 ark 25g
  • Udon Nudelkopp Spicy 173g
    YITH Badge
  • Bordssoja Sempio 150ml
  • Sjögrässnacks Wasabi 2.7g 1st
    Ny
  • Instant Japchae-nudlar Bulgogismak Korean Street 103g
    Ny
  • Lyxiga koreanska platta sötpotatisnudlar, dangmyeon 1kg
    Ny
  • Yuja-cha koreanskt te Plommon 480g
    Ny
  • Gomguk Gomtang Koreansk Benmärgsoppa 500g
    Ny
  • Premium Dashida Koreansk Ansjovisbuljong 100g
    Ny
  • Dashida Koreansk biffbuljong 100g
    Ny
  • Ansungtangmyun, biffbuljong
    5 för 90:-
  • Hot Chicken Ramen Stew, Samyang
    YITH Badge
  • Tteokbokki (Rice cakes) Samyang Carbo
    YITH Badge
  • Potatisnudlar
    5 för 90:-
  • Oolongmen kyckling
    12 för 249:-
  • Hot Chicken Ramen Light, Samyang
  • Samyang Buldak Kimchi
    YITH Badge
  • Oolongmen biff
    12 för 249:-
  • Samyang Rosé (Först i Europa)
    YITH Badge
  • Samyang Kimchi Snabbnudlar
  • Neoguri spicy seafood nudelkopp
    YITH Badge
    12 för 249:-
  • Jin Ramen (Stark) 120g
    YITH Badge
  • Rice Cakes Sliced Tteokbokki 600g
  • Mat Kimchi Sydkoreansk 160g
  • Kimchi Spicy 80g
    YITH Badge
  • Honey Twist Snack
  • Rabokki Cup Rice cakes & nudlar (Sweet & Spicy)
    YITH Badge

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.