south-korea

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Sjögrässnacks med Olivolja 3-pack
    2 för 89:-
  • Nudlar med Kimchi Nongshim Big Bowl
    YITH Badge
  • Gochujang Chilipasta CJW 500g
    YITH Badge
  • Nagahama Yatai Ramen 2 Portioner
  • Rostade Sesamfrön 120g
  • Gochugaru Koreanska Chiliflingor 500g
    YITH Badge
  • Gochugaru Risberg 1kg
    YITH Badge
  • Tteokbokki färdig Sweet Sauce
    YITH Badge
  • Rice Cakes 500g
  • Doenjang Soybean Paste 500g
    Bästa
    val
  • Carbo Buldak Sauce Samyang 200g
    YITH Badge
  • Creamy Carbonara Youmi Snabbnudlar
  • Rostade Sjögräschips 50g
  • Samyang Vegetasty Noodle Soup
    YITH Badge
  • Udon, breda vetenudlar 1,36kg
    Bästa
    val
  • Kombu (Dashima) Till Buljong 58g
    2 för 99:-
    Bästa
    val
  • Algsallad 20g
  • Ricecake Cup (Spicy)
    YITH Badge
  • Rabokki Cup (Kimchi)
  • Hot Pot soppbas – bulgogi 200g
  • Nudlar med äkta Kimchi, kopp
  • Kimchisås Yummyto 200ml
  • Japanska Lyxiga Udon 270g
  • Chopsticks Rostfritt Sakuramotiv 5st
  • Soybean Paste Doenjang (Sempio) 460g
  • Nudelskål Spicy Shrimp
    YITH Badge
  • Kirimochi (Rice cake) 400g
  • Dumplings Dippsås 200ml
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Sötsur Sås 300ml
  • Tteokbokki färdig Hot Sauce (Spicy)
    YITH Badge
  • Hon Tsuyu (Soja med Dashi) 300ml
  • Hot & Spicy Mandlar NutsHolic
    YITH Badge
  • Rice Cake Sticks 600g
  • Pepero Choklad & Mandel
    Mixa 2 få 10%
  • Glutenfri Soja 500ml
    On Sale
    Sale!
    %
    Off
    10
    Save 6 kr
    6kr
    10%
    6
    kr
  • Luncheon Meat Kallskuret fläsk 340g
  • Samyang Hot Pepper Stir-Fried Ramen
    YITH Badge
    5 för 99:-
  • Umeboshi (Inlagda plommon) 140g
  • Bibigo Sjögräschips (Wasabi) 5g
  • Rostade Svarta Sesamfrön 55g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.