south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Plommonsås 690ml
  • Hi-Chew Grönt Äpple
    Mixa 2 för 50:-
  • Majssirap (Corn Starch Syrup) 700g
  • Mild Kimchi 100g
  • Honung & Smör Mandlar NutsHolic
    2 för 50:-
  • Ponzusoja 355ml
  • Risvinäger (Brunt Ris) 500ml
  • Ricecake Snacks (Cheese)
  • Ricecake Snacks (Sweet & Spicy)
    YITH Badge
  • Frityrsmet Koreansk 500g
  • Kalbi (Galbi) Marinad 480g
  • Ricecake Snacks (Hot & Spicy)
    YITH Badge
  • Gochujang Chilisås 240g
    YITH Badge
  • Soja Jin S Sempio 860ml
  • Sjögräsnudlar 330g
  • Sesamolja Koreansk 55ml
  • Yondu, Grönsaksfond med Soja 275ml
  • Röd Ginsengdryck 120ml
  • Pepero Crunchy Crunky-choklad
    Mixa 2 få 10%
  • Ricecake Snacks (Pizza)
  • Koreanska Udonnudlar, färska 200g
  • Hot Chicken Ramen nudelkopp
    YITH Badge
  • Gim Jaban Sjögräs 50g

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.