south-korea.svg

Sydkorea

Hetast just nu

Filter
  • Koreansk Soja Universal 860ml
  • Hot Pot soppbas – bulgogi 200g
  • Majssirap (Corn Starch Syrup) 700g
  • Äppelcidervinäger Koreansk 500ml
  • Risvinäger (Brunt Ris) 500ml
  • Maltvinäger (Sikcho) 500ml
  • Koreanska Sötpotatisnudlar 500g
  • Hot Chicken Ramen nudelkopp
    YITH Badge
  • Samyang Carbo Bowl
    YITH Badge
    Mix 2 för 79:-
  • Bibim Ramen
    YITH Badge
  • Yeul Ramen 120g
    YITH Badge
  • Jin Ramen (Mild) 120g
  • Kimchi Ramen, Ottogi
    YITH Badge
  • Kimchisås Yummyto 200ml
  • Inlagd Ingefära Premium 180g
  • Pepero Vit choklad & kakor
    Mixa 2 få 10%
  • Pepero Choklad & Mandel
    Mixa 2 få 10%
  • Tteokbokki Hot Chicken Samyang
    YITH Badge
  • Koalas March Jordgubbsfyllning
    2 för 50:-
  • Koalas March Chokladfyllning
    2 för 50:-
  • Glutenfri Soja 500ml
  • Rostade Svarta Sesamfrön 55g
  • Kombu (Sjögräs för buljong) 30g
  • Kimjaban (Sjögräsflakes) 30g
  • Tonkotsu Snabbramen
    4 för 169:-
  • Tokyo Soy Sauce Ramen
    4 för 169:-
  • Udon Noodles 500g
    2 för 129:-
  • Japanska Lyxiga Udon 270g
  • Kirimochi (Rice cake) 400g
  • Katsuobushi (Rökt bonitofisk) 40g
    2 för 199:-
  • Kombu Dashi 40g
  • Hon Tsuyu (Soja med Dashi) 300ml
  • Ponzusoja 355ml

Koreanska köket (koreanska: 한국요리 hangukyori) har växt fram under många århundraden av sociala och politiska förändringar. Dess rötter kan man spåra ur legender om forntiden. Det koreanska köket har utvecklats ur det forna jordbrukets och de nomadiska traditionerna i södra Manchuriet och norra koreanska halvön till ett komplext samspel mellan natur och kulturella trender. Måltider som äts av såväl den kungliga familjen som vanliga koreanska medborgare har reglerats av kultur och etikettregler som är unika för Sydkorea.

Det koreanska köket består oftast av ris, nudlar, tofu, grönsaker och kött. Traditionella koreanska måltider innehar oftast många sidorätter (banchan) och ångkokat ris. Kimchi, en kryddstark grönsaksrätt som är Koreas nationalrätt[1] serveras vanligtvis till varje måltid. Koreansk mat innehåller oftast ris, buljongsoppa, doenjang (en jäst sojabönspasta), sojasås, salt, vitlök, ingefära och gochujang (chilipasta).Dessutom har koreansk BBQ gjort sig känt världen runt, där man oftast i koreanska restauranger tillagar maten själv. Bulgogi är en av de mest populära marinaderna och dippsåserna som förknippas med koreansk barbeque. En annan känd rätt som blivit känd utanför Sydkorea är street fooden tteokbokki, en härlig och värmande rätt baserad på rice cakes som dränks i en kryddstark och söt gochujangsås.

Här hittar du alla väsentliga basvaror och snabbrätter så att du kan dels hitta en ny favorit och dels laga de rätterna du redan älskar.