thailand

Thailand

Hetast just nu

Filter
  • Nudlar med kycklingsmak
    10 för 100:-
    Bästa
    val
  • Tom Yum med räkor (goong)
    Bästa
    val
    10 för 149:-
  • Nudlar med biffsmak
    10 för 100:-
  • Tom Saab (pork rib)
    YITH Badge
    5 för 59:-
  • Nudlar med Grön Curry Mama
    YITH Badge
    5 för 59:-
  • Pa-Lo Duck Snabbnudlar med smak av Anka Mama
    5 för 59:-
  • Risnudlar, Laga Pad Thai & Phó 400g
  • Tom Yum Goong bowl med risnudlar
  • Mama Risnudlar Kyckling
    5 för 59:-
  • Mama Risnudlar Grönsaker
    5 för 59:-
  • Pad Kee Mao (Drunken Noodles)
    5 för 59:-
  • Kyckling Yum Yum
  • Kryddiga Snacks med Puffat Ris
    YITH Badge
  • Pad Thai Snabbnudlar Mama
    5 för 59:-
  • Limeblad, Kaffirblad 10g
  • Sjögräschips, Original Storpack 59g
    MIxa 2 för 119:-
  • Tom Yum Goong Glasnudlar
    5 för 59:-
  • Risnudlar 10 mm Breda 400g
    2 för 79:-
  • Maggi Flytande Arom 300ml
  • Biff Yum Yum
  • Torkad Enokisvamp 100g
  • Kokosmjölk Aroy-D 250ml
    2 för 60:-
    Bästa
    val
  • Fisksås Fin Kvalitet 500ml
    Bästa
    val
  • Fisksås Fin Kvalitet 200ml
  • Röd Currypasta 400g
    Mix 2 för 99:-
  • YenTaFo med flata risnudlar
  • Räkor Yum Yum
  • Mama Risnudlar Krämig Tom Yum
    5 för 59:-
  • M-150 Energidryck 150ml
  • Sticky Rice Royal Thai 1kg
  • Nudelkopp Tom Yum Mama
  • Tamarind, Suree 227g
  • Moo Nam Tok
  • Yen Ta Fo med Glasnudlar
  • Krispiga Bananchips Lättsaltade
  • Sriracha Blackout (Världens starkaste Sriracha) Flying Goose 455ml
    YITH Badge
    Bästa
    val
  • Chiliflakes, Extra Hot 100g
    YITH Badge
  • Räkpasta – Shrimp Paste 100g
  • Jordnötter Med Wasabismak 230g
    YITH Badge
  • Shoyu Kyckling Yum Yum
  • Kokoskarameller, Coconut Candy
    2 för 69:-
  • Nudelkopp Biff Mama
  • Fragrant Rice (Jasminris) 1kg
  • Sriracha, Royal Thai 430ml
  • Sataysås Jordnötssås 227g

Köp ingredienser till din favoriträtt från Thailand! På Drakfrukt kan du hitta allt du behöver för att laga de klassiska underbara rätterna hemma själv. Här hittar du alla våra produkter och ingredienser från Thailand. Oavsett om du ska laga hemmagjord curry eller en enkel pad thai hemma så har vi ingredienser – så hitta ditt thailändska recept som du älskar mest och börja bli en mästare i det thailändska köket!

Thailands kulinariska tradition präglas av en rik och mångsidig historia som sträcker sig över århundraden. Påverkad av olika kulturer, inklusive kinesiska, indiska och malaysiska, har thailändsk matlagning utvecklats till en unik blandning av smaker, tekniker och ingredienser. Med anor från forntiden formades det thailändska köket av handelsrutter, kungliga inflytanden och lokala jordbrukspraktiker, vilket resulterade i ett livligt och dynamiskt kulinariskt landskap.

Det som skiljer det thailändska köket från andra är dess harmoniska balans av smaker, kännetecknat av den perfekta blandningen av sött, surt, salt och kryddigt. Thailändska kockar kombinerar skickligt färska örter, aromatiska kryddor och umamirika ingredienser för att skapa rätter som kittlar smaklökarna och väcker sinnena. Oavsett om det är den flammande hettan från chilipeppar, den syrliga smaken från limejuice eller den doftande aromen av citrongräs spelar varje komponent en avgörande roll för att skapa den karakteristiska smakprofilen i det thailändska köket.

Bland det överflöd av traditionella thailändska rätter är några ikoniska favoriter Pad Thai, en wokad nudelrätt med en perfekt balans mellan sötma och sälta; Tom Yum Goong, en kryddig och sur soppa gjord med räkor, citrongräs och chilipeppar; och Grön Curry, en krämig och aromatisk curry infuserad med gröna chilifrukter, kokosmjölk och thailändsk basilika. Dessa rätter exemplifierar mångfalden och komplexiteten i det thailändska köket och ger en glimt av landets kulinariska arv och regionala specialiteter.

I hjärtat av det thailändska köket finns ett antal viktiga ingredienser som ger unika smaker och texturer till rätterna. Vanliga ingredienser inkluderar aromatiska örter som koriander, thailändsk basilika och kaffirlimeblad; kryddor som galangal, gurkmeja och korianderfrön; och salta kryddor som fisksås, räkpasta och sojasås. Kokosmjölk och palmsocker ger en touch av sötma för att balansera de kryddiga smakerna. Tillsammans utgör dessa ingredienser grundstenarna i det thailändska köket och skapar en matupplevelse som är både djärv och nyanserad.